Lopsakas lillekimp, kui parim sisustuselement- näpunäiteid annab florist Heiti Põder

Lopsakas lillekimp, kui parim sisustuselement- näpunäiteid annab florist Heiti Põder

Lilled on alati olnud ideaalne viis, kuidas oma koju värskust ja silmailu tuua. Lillepoodidest iganädalaselt kimpude soetamine on aga kallis ja ka ajamahukas ülesanne. Kevadest sügiseni on ideaalne aeg, kus lillekimbud ise valmis teha, sest loodus on lopsakas ja kimpude tegemisel saab kasutada nii aia- kui ka põllulilli. Florist Heiti Põder jagab näpunäiteid, kuidas ise lopsakas lillekimp valmis teha nii, et ta püsiks sul vaasis nädalaid. 

Lillekimbu valmistamisel on kolm kõige olulisemat nõuannet järgmised:

Õige tasakaal: Alusta suurematest lilledest ja aseta need keskele, sellest moodustub lillekimbu süda. Seejärel lisa väiksemad lilled ja rohelus, et luua tasakaal ja visuaalne harmoonia. Jälgi, et kimp ei muutuks liiga tihedaks või ebaproportsionaalseks.

Värvide ja tekstuuride kooskõla: Valides lilled, mõtle värvide ja tekstuuride kooskõlale. Kasuta värve, mis täiendavad üksteist, ja erinevaid tekstuure, et lisada kimbule sügavust ja huvitavust. Lillekimbus on hea kasutada rohelisi oksi või kõrrelisi, mis toovad lilleõite värvid esile ja muudavad kimbu lopsakamaks. 

Õige lõikepikkus ja -nurk: Lõika lillede varred alati terava nurga all (umbes 45 kraadi), et suurendada vee imendumispinda. See aitab lilledel kauem värskena püsida.

Lillekimbu paremaks säilitamiseks vaasis on kolm kõige olulisemat nõuannet järgmised: 

Värske vesi: Vaheta  lillevaasis vett  iga paari päeva järel ja lisa vajadusel lillede säilitamiseks mõeldud toitainet. See aitab vältida bakterite kasvu ja hoiab lilled kauem värskena. Lõikelilledele vees lahustuvaid väetiseid leiab  lillepoodidest. 

Päikesevalguse vältimine: Hoia kimp otsese päikesevalguse eest ja eemal soojusallikatest, et vältida lillede enneaegset närbumist.

Varte lõikamine: Lõika lillede varred iga paari päeva järel uuesti, et eemaldada kõvenenud osa, mis võib blokeerida vee imendumist.

Home Accessoreis e-poest leiad laia valiku erinevaid lillevaase, mis toovad sinu lillekimbu ilu ja lopsakuse veelgi rohkem esile. Kui otsid enda lillekimbule õiget vaasi, siis mõtle kimbu pikkusele ja lopsakusele. Kui lille varred on pikad nagu näiteks Liiliatel, siis vali pikem ja sihvakam vaas, nii tuleb lille pikkus kenasti esile. Kui lillekimp on lopsakas, siis vali lillevaas, mille ava on piisavalt lai, et kogu kimp vaasi ära mahuks. Kui sul on mõned üksikud kenad õied, mida vaasi panna, siis selleks puhkus sobib imeliselt lillevaas, mis toob iga õie ilu eraldi esile. 

 Lillekimbu ilu tuleb täielikult esile vaid siis, kui talle on valitud õige vaas. 

Jaga seda postitust

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga